Η βρύση στάζει…
PDF Print E-mail

Πολλές φορές έχουμε δει βρύσες να στάζουν, νερό να τρέχει αδιάκοπα από διάφορα λάστιχα κήπου κ.α. αλλά μάλλον ελάχιστες έχουμε ουσιαστικά αναρωτηθεί για τις επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης νερού. Το νερό είναι πολύτιμο, ειδικά στις νησιωτικές περιοχές τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η ζήτηση δε μπορεί να ικανοποιηθεί.

Η πολιτεία προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα φτιάχνοντας, όταν υπάρχουν χρήματα, νέα έργα υποδομής, φράγματα, ταμιευτήρες, δημιουργώντας σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο οικοσύστημα και αμφίβολες λύσεις στην περίπτωση έντονης ξηρασίας ή υπερβολικής ζήτησης.

Η ομάδα greenhotels σας  προτείνει δράσεις εξοικονόμησης νερού. Αρχικά με απλές τεχνικές διαχείρισης και οργάνωσης, αλλά και αντικαταστάσεις τεχνικού εξοπλισμού, υδραυλικών και εγκαταστάσεων που καταναλώνουν νερό μπορούμε να πετύχουμε ουσιαστικές μειώσεις στη κατανάλωση νερού. Από τις διάφορες εφαρμογές που έχουμε κάνει σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις η εξοικονόμηση που μπορεί να επιτευχθεί σε κατανάλωση νερού μπορεί να φτάσει έως και το 50%!

Ας παρουσιάσουμε ένα πολύ απλό παράδειγμα. Η βρύση νιπτήρα ενός κλασσικού δωματίου ξενοδοχείου καταναλώνει νερό περίπου 15λιτ/λεπτό. Με τη τοποθέτηση ενός απλού μειωτήρα νερού, που διοχετεύει αέρα και χωρίς να μειώνεται η πίεση ροής, η κατανάλωση του νερού μπορεί να μειωθεί μέχρι και τα 6λιτ/λεπτό. Η εξοικονόμηση αυτή μπορεί να μετρηθεί και να αποδοθεί σε χρήμα αλλά και περιβαλλοντικό όφελος.


Η εταιρία μας παρέχει λύσεις και σχεδιάζει προτάσεις εξοικονόμησης νερού σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις οποιοδήποτε μεγέθους. Αναλαμβάνουμε την εκπαίδευση του προσωπικού σας ενώ παράλληλα παρακολουθούμε και την ικανοποίηση των πελατών σας.


Τι θα λέγατε λοιπόν για δράση. Κλείστε τη βρύση που στάζει. Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες μας στο έντυπο μας.
Επικοινωνήστε με την ομάδα μας στο info@greenhotels.gr

 

Partners

CleanBlueMed msolutions CTL Consult CleanBlueAsia