KEA VILLAS starstarstar
kea, Cyclades

Καλωσήλθατε στα KeaVillas

Στην χώρα της Κέας με μοναδική θέα στο Αιγαίο

Στην κορυφή της Ιουλίδας, την πρωτεύουσα του νησιού, ακλουθώντας την τοπική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, δημιουργήσαμε τις κατοικίες Keavillas, με θέα μοναδική, τη χώρα, τα νησιά του Αιγαίου και τη δύση. Περπατώντας μέσα από τα σοκάκια, σε λίγα λεπτά, φθάνετε στην πλατεία του χωριού, όπου μπορείτε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό μουσείο ,την τοπική αγορά και να γευθείτε τις τοπικές νοστιμιές.

Αυτοεξυπηρετούμενες κατοικίες υψηλής αισθητικής

Οι κατοικίες KeaVillas, είναι κτισμένες, με έμφαση στις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, με σεβασμό στον φιλοξενούμενο και το περιβάλλον. Στις βεράντες, θα ζήσετε μοναδικές στιγμές ηρεμίας, απολαμβάνοντας τον απέραντο γαλάζιο ορίζοντα, ενώ η πισίνα του συγκροτήματος θα σας προσφέρει στιγμές δροσιάς, πριν ή μετά τις εξορμήσεις σας στις μαγευτικές παραλίες του νησιού. Προσφέρουμε, για εβδομαδιαία ενοικίαση, τρείς τύπους κατοικιών, υψηλής αισθητικής, με άνετους χώρους φιλοξενίας ,για 2 έως 6 άτομα.

Μια ανάσα από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού.

Από τις κατοικίες Keavillas, που είναι κτισμένες στην Ιουλίδα πρωτεύουσα του νησιού, βρίσκεστε σε απόσταση μόλις 15 λεπτών, από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού.

 

Το kea villas χαρακτηρίζεται ως ECO CLASS B σύμφωνα με τη περιβαλλοντική αξιολόγηση μας. Αυτό σημαίνει ότι η μονάδα κάνει σημαντική προσπάθεια προς την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενεργειακών και φυσικών πόρων με την υιοθέτηση έξυπνων τακτικών και μεθόδων προκειμένου για τη λειτουργία του ξενοδοχείου. Παρόλα αυτά, υπάρχει το περιθώριο ανάπτυξης και βελτιστοποίησης προς έναν περισσότερο οικολογικό τρόπο λειτουργίας του ξενοδοχείου και γνωστοποίησης της περιβαλλοντικής του δράσης προς τους πελάτες του.


Στους επισκέπτες μας παρέχονται πληροφορίες, αναφορικά με τα μονοπάτια του νησιού παροτρύνοντας τους, να προτιμήσουν να ανακαλύψουν το νησί περπατώντας.

Στους επισκέπτες μας προσφέρουμε εναλλακτικά την δυνατότητα να περιηγηθούν στο νησί με ποδήλατο.

Η Χώρα - Ιουλίδα

Η αρχαία Ιουλίδα, ήταν μια από τις τέσσερις συνολικά πόλεις που ήκμασαν στην αρχαιότητα. Η Ιουλίδα, η Καρθαία, η Κορησσία και η Ποιήεσσα.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κέας

Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μοναδικά ευρήματα, από τις ανασκαφές που έχουν λάβει μέρος σε σημαντικά Ιστορικά σημεία του νησιού. Ξεχωρίζουν τα μαρμάρινα πρωτοκυκλαδικά ειδώλια από τον προϊστορικό οικισμό της Αγίας Ειρήνης, στο Βουρκάρι, το ακέφαλο άγαλμα της Νίκης και ο περίφημος Κούρος της Κέας, ευρήματα από τις ανασκαφές στην Καρθαία.

Η Καρθαία

Στα νοτιοανατολικά της Κέας βρίσκονται τα υπολείμματα της αρχαίας πόλης της

Καρθαίας, η οποία κατά την αρχαιότητα υπήρξε ένα από τα τέσσερα κέντρα του νησιού, αυτόνομη και με δικό της νόμισμα. Τμήματα των οχυρωματικών της έργων σώζονται μέχρι και σήμερα. Η πρόσβαση στην περιοχή είναι εφικτή ,από τη θάλασσα ή από την Κατωμεριά ακολουθώντας το αρχαίο μονοπάτι.

Μονοπάτια

Η Κέα είναι ο ιδανικός τόπος για τους λάτρεις της φύσης και των περιηγήσεων. Τα λιθόστρωτα μονοπάτια μήκους 36 χιλιομέτρων, αποτέλεσαν κατά το παρελθόν μέρος του οδικού δικτύου που συνέδεε τις πόλεις – κράτη, ενώ σήμερα οδηγούν τον περιπατητή στην ανακάλυψη της μυστικής γοητείας της Κέας. H σήμανση κάθε διαδρομής, έχει γίνει με άσπρες - κόκκινες πινακίδες και καθεμιά, έχει ξεχωριστό ιστορικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον, χαρίζοντας στον περιπατητή εικόνες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.


Οικισμοί – χωριά

Η Κορησσία, το φυσικό λιμάνι της Κέας, έχει χτιστεί πάνω στη αρχαία πόλη Κορησσός. Ακλουθώντας τη διαδρομή προς τη Χώρα ,δεν θα περάσουν απαρατήρητα η καμινάδα και

τα εκθέματα, του ιστορικού εργοστασίου ΕΜΑΓΙΕ.

Το Βουρκάρι, σε απόσταση αναπνοής, από το λιμάνι, διατηρώντας το παραδοσιακό του χρώμα, αποτελεί τουριστικό αγκυροβόλι, με δεκάδες ιστιοφόρα και σκάφη αναψυχής. Εκεί θα απολαύσετε στίς ταβέρνες επάνω στο κύμα, τις τοπικές νοστιμιές, θα βρείτε γκαλερί τέχνης και καταστήματα με λαϊκή τέχνη. Τις βράδυνες ώρες το σκηνικό αλλάζει και θα απολαύσετε ατμοσφαιρικές στιγμές πίνοντας το ποτό σας στα bars δίπλα στο κύμα. Στην Κατωμεριά, όπου συγκεντρώνεται η αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα του νησιού, θα βρείτε γραφικά ταβερνάκια με τοπικές νοστιμιές, ενώ αποτελεί το σημείο εκκίνησης για να επισκεφθείτε την Καρθαία, ακλουθώντας το αρχαίο μονοπάτι.

Φεύγοντας από την Χώρα προς τα δυτικά, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, βρίσκεται ο κάμπος των Ποισσών με ένα όμορφο και φιλόξενο οικισμό με μεγάλη παραλία και θαυμάσια αμμουδιά, κτισμένο επάνω στην αρχαία Ποιήεσσα. Δυτικά της Χώρας θα συναντήσετε τον Κούνδουρο, μόλις 15 χιλιόμετρα από την Ιουλίδα, με τους πετρόκτιστους μύλους που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα, και την καλά οργανωμένη με κέντρα, εστιατόρια και bars, κοσμοπολίτικη παραλία του.

Παραλίες

Οι ακτές της Κέας δεν θα μπορούσαν να μην συμβαδίζουν με την ιδιαίτερη, μορφολογία του νησιού. Από το ένα άκρο του νησιού ως το άλλο θα συναντήσετε απάνεμους κολπίσκους με καταγάλανα βαθιά νερά, που ανταμείβουν όποιον δεν διστάσει ούτε στιγμή να τους αναζητήσει. Καλησκιά, Λιπαρό, Σπαθί, Συκαμιά, Καλυδονύχι, είναι μερικοί μόνο από αυτούς. Για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν τις ανέσεις, φυσικά υπάρχουν και οι οργανωμένες παραλίες με ξαπλώστρες και ομπρέλες, δίπλα στους οικισμούς ,τον Οτζιά, τον Κούνδουρο, τις Ποίσσες και το Γιαλισκάρι.

Γιορτές & Εκδηλώσεις

Γιορτή Παραμυθιών

Κάθε καλοκαίρι η Γιορτή Παραμυθιών με αφηγήσεις και πολλά δημιουργικά δρώμενα θα σας αφήσουν αξέχαστες εντυπώσεις και μια μοναδική εικόνα του νησιού. Είναι μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους με διάσημους αφηγητές σε αρχαία μονοπάτια, παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους, προαύλια εκκλησιών, γραφικά σοκάκια και πλατείες του νησιού.

Πανηγύρια

Δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε γωνιά της Κέας θα βρείτε και ένα εκκλησάκι. Οι κάτοικοι με κάθε ευκαιρία διοργανώνουν πανηγύρια. Με ιδιαίτερη κατάνυξη στις 15 Αυγούστου γιορτάζεται και η Παναγία με μεγάλο πανηγύρι στο μοναστήρι της Καστριανής.

Μαθήματα Μαγειρικής

Στην διάρκεια του καλοκαιριού, μπορείτε να πάρετε μέρος στα μαθήματα μαγειρικής ελληνικής κουζίνας, που οργανώνει η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας Αγλαΐα Κρεμέζη.

Μαθήματα Κεραμεικής

Στο εργαστήριο κεραμεικής της Αμερικανίδας γλύπτριας Vicky Sneider μπορείτε να μάθετε την τέχνη της αγγειοπλαστικής.

 

 

 

Meet the owner and ask him for any detail about your holiday. Enjoy your time.

Συνεργάτες

CleanBlueMed msolutions CTL Consult CleanBlueAsia