Αγροτουριστικός Ξενώνας Ελαιώνας blank
Ροβιές, Εύβοια

Ο αγροτουριστικός ξενώνας ΕΛΑΙΩΝΑΣ βρίσκεται στη πλαγιά ενός λόφου αντίκρυ στον Ευβοϊκό και περιβάλλεται από τον ελαιώνα που δημιουργήθηκε από την οικογένεια των ιδιοκτητών εδώ και 100 χρόνια, στον εύφορο και προφυλαγμένο από τον βοριά κάμπο των Ροβιών Ευβοίας.

Ο ξενώνας έχει κτιστεί με τις υψηλότερες προδιαγραφές που συναντάμε σε αγροτουριστικά καταλύματα στη Ελλάδα και διαθέτει 5 δίκλινα δωμάτια με ατομικό κήπο στο ισόγειο και 5 δίκλινα δωμάτια με μπαλκόνι στον πρώτο όροφο. Τα δωμάτια του ισογείου μπορούν να ενωθούν με τα αντίστοιχα του πρώτου ορόφου προκειμένου να εξυπηρετήσουν οικογένειες.

Παράλληλα, υπάρχει κοινόχρηστο σαλόνι με τζάκι για τους χειμωνιάτικους μήνες, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ένα νοστιμότατο σπιτικό πρωινό ή να απασχοληθεί με διάφορα είδη επιτραπέζιων παιχνιδιών, αίθριο με πανοραμική θέα, ιδιαίτερος χώρος για τα παιδιά καθώς και συνεδριακός χώρος χωρητικότητας 400 ατόμων.

Η όλη εγκατάσταση έχει σχεδιασθεί ώστε να προσφέρει άνεση σε ένα απέριττο χώρο, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του υπέροχου φυσικού περιβάλλοντος με στόχο την υψηλής ποιότητας φιλοξενία.

Ο αγροτουριστικός ξενώνας ΕΛΑΙΩΝΑΣ κατατάσσεται στην ECO CLASS C σύμφωνα με την έρευνα της GreenHotels. Χαρακτηριστικό της εφαρμοζόμενης περιβαλλοντικής πολιτικής του ξενώνα, αναλογικά πάντα με το μέγεθος αυτού, είναι οι σημαντικές προσπάθειες περί ανακύκλωσης και διαχείρισης του όγκου των αποβλήτων που παράγονται από την καθημερινή λειτουργία του ξενώνα. Επίσης, ο ξενώνας διαθέτει συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και νερού ενώ οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές αυτού, δίνουν μεγάλη σημασία στην προώθηση των οικολογικών πρακτικών που εφαρμόζονται από τους ίδιους και προς τους πελάτες τους. Το γεγονός αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο και από την ίδια τη φύση της πολιτικής λειτουργίας του ξενώνα,η οποία είναι προσανατολισμένη προς το περιβάλλον και δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να έρθουν πολύ κοντά σε αυτό και στο φυσικό τρόπο ζωής.

Η βόρεια Εύβοια, άθικτη ακόμα από τον τουρισμό, είναι μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και πλούσια σε ιστορία.

Ο «Ελαιώνας» δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να γίνουν ένα με τη φύση και να ψυχαγωγηθούν στο ύπαιθρο καθώς το δάσος και ο ιδιόκτητος ελαιώνας προσφέρονται για μεγάλους περιπάτους σε εξαιρετικό περιβάλλον. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για το δέντρο της ελιάς, να μάθουν όλα τα μυστικά για την παραγωγή του λαδιού, να μυρίσουν τα αρωματικά βότανα, να παρατηρήσουν τα αναρίθμητα αγριολούλουδα, ενώ οι λάτρεις παρατήρησης των πουλιών έχουν την ευκαιρία να δουν τα πουλιά που φωλιάζουν στον ελαιώνα καθώς και τα μεταναστευτικά. Παράλληλα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν βόλτες με το ποδήλατό τους, να κάνουν ορειβασία στο βουνό Καβαλάρη ή στο Καντήλι, να οργανώσουν αυτοσχέδιο πικ- νικ στο εντυπωσιακό δασώδες περιβάλλον κοντά στη Δρυμώνα ή ακόμα και να κολυμπήσουν στις κοντινές, μοναχικές και μη, παραλίες που εκτείνονται σε μήκος 27 χιλιομέτρων από την Λίμνη μέχρι τα Ήλια.

Ο «Ελαιώνας» όμως δεν προσφέρει μόνο δυνατότητες για περιπάτους στη φύση ή κολύμπι, αλλά πλήθος άλλων δραστηριοτήτων. Μπορείτε για παράδειγμα να υφάνετε σε παραδοσιακό αργαλειό ή και να κυκλοφορήσετε με το τρακτέρ, συμμετέχοντας στις εργασίες του κτήματος που η οικογένεια των ιδιοκτητών καλλιεργεί πάνω από 100 χρόνια. Άλλες δραστηριότητες που μπορείτε να λάβετε μέρος είναι:

 • Μαθήματα υφαντικής

 • Μαθήματα ελληνικής κουζίνας

 • Οικολογικές περιηγήσεις

 • Παρακολούθηση/ συμμετοχή σε λαϊκά δρώμενα

 • Μαθήματα ελληνικής μυθολογίας

 • Αγροτικές ασχολίες

 • Αστροπαρατήρηση

 • Bird watching

 • Άθληση στην ύπαιθρο

 • Επιτραπέζια αντισφαίριση

 • Γνωριμία με τα άγρια χόρτα και τα αρωματικά βότανα

 • Επισκέψεις σε ενδιαφέρουσες εκκλησίες – ξωκλήσια

Πίσω από τη δημιουργία του αγροτουριστικού ξενώνα ΕΛΑΙΩΝΑΣ βρίσκεται ο κ. Στέφανος και η κα. Μαρίνα Βαλλή. Έχοντας προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία στο χώρο των πωλήσεων, των ταξιδιών και των τουριστικών υπηρεσιών και κινούμενοι από την υπέρμετρη αγάπη τους για το περιβάλλον και το φυσικό τρόπο ζωής, αποφασίσανε για τη δημιουργία ενός χώρου φιλοξενίας, ηρεμίας, υψηλών προδιαγραφών και παροχής διαφόρων ειδών δραστηριοτήτων για τους επισκέπτες του.

Η αρχική ιδέα ξεκίνησε ως κάτι πολύ απλό: να δημιουργηθεί ένας χώρος λιτός που δεν υστερεί όμως σε τίποτα όσον αφορά το επίπεδο των υπηρεσιών και που θα αποτελεί ερέθισμα για όσους επιθυμούν να ζήσουν μερικές μέρες μέσα στην ηρεμία και τη γαλήνη που προσφέρει η απέραντη ακατέργαστη ομορφιά ενός φυσικού τοπίου. Με ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να διατηρηθεί ο φυσικός πλούτος, οι ιδιοκτήτες δημιούργησαν τον ξενώνα τους και εμπνευσμένοι από το χώρο από τον οποίο αυτός περικλείεται και που δεν είναι άλλος από τον ιδιόκτητο ελαιώνα της οικογένειας, τον ονόμασαν «Ελαιώνα» και τον διακόσμησαν με γήινα χρώματα και λιτά σχέδια που έχουν ως βάση τους το πολύ σημαντικό αγαθό της ελιάς και των παραγώγων αυτής.

Συνεργάτες

CleanBlueMed msolutions CTL Consult CleanBlueAsia